CINEMEC RESPECTEERT JOUW PRIVACY

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

Visages, Villages
RELEASE: 7 december 2017

Visages, Villages

Visages, Villages
  • Tijdsduur 90 Minuten
  • Taalversie Frans, Nederlands ondertiteld
  • Pathé DOCS
  • Kijkwijzer
    • Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

Regisseuse en fotografe Agnès Varda (Les Glaneurs et la Glaneuse, Les plages d'Agnès) is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo.

Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages. Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie. In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie.

Visages Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de l ’œil d’or voor Beste Documentaire en zal in Nederland op het IDFA in première gaan.

POSTERS